De toekomst van Chinese merken in de Belgische automarkt

De toekomst van Chinese merken in de Belgische automarkt cover

De Belgische automarkt is lange tijd gedomineerd door traditionele Europese en Japanse merken. Met 16 nieuwe Chinese automerken op de Belgische wegen waait er een nieuwe wind. De inschrijvingen van nieuwe Chinese voertuigen stijgen naar verwachting in de nabije toekomst aanzienlijk. Ondanks de beperkte huidige cijfers tonen deze ontwikkelingen aan dat er een verschuiving plaatsvindt binnen de automarkt in België. Bovendien is het interessant om te zien hoe deze trend zich verder zal ontwikkelen. Dit roept interessante vragen op voor ondernemingen: Is het tijd om Chinese merken serieus te overwegen voor uw bedrijfsvloot? En wat zijn de factoren die kunnen bijdragen aan hun acceptatie of afwijzing?

De toekomst van Chinese voertuigen op de Belgische automarkt
Automotive, A. (z.d.). ALD Automotive. https://ald.aldautomotive.be/e-Masterclass-opmars-Chinese-automerken-nl

Een recent onderzoek geeft ons inzicht in hoe Belgische consumenten en bedrijfswagenbestuurders tegenover Chinese voertuigen staan. Een deel van de respondenten kiest liever geen Chinees voertuig vanwege negatieve percepties over het land en zorgen over productkwaliteit. Daarnaast speelt ook het beperkte aantal dealers in België en een sterke merkloyaliteit aan bestaande merken en dealers een rol.

Prijs en technologie zijn troeven van Chinese voertuigen

Ondanks deze uitdagingen hebben Chinese automerken potentieel om door te breken op de Belgische markt, mede dankzij hun aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Vooral op het gebied van elektrische voertuigen kunnen zij met lagere prijzen concurreren met gevestigde merken. Bovendien worden Chinese modellen positiever beoordeeld wanneer ze anoniem worden gepresenteerd, zonder vermelding van hun land van herkomst. Dit suggereert dat er ruimte is voor verbetering in hoe deze voertuigen worden waargenomen als men voorbij stereotypen kan kijken.

Een blik op de toekomst

Uit onderzoek blijkt dat het aandeel van Chinese merken in bedrijfsvloten naar verwachting zal toenemen, vooral onder bestuurders die al elektrisch rijden. Chinese modellen voldoen nu al aan Europese veiligheidsnormen en hebben geavanceerde technologieën. De grootste uitdaging ligt bij het overwinnen van percepties en vooroordelen bij potentiële klanten.

Is je bedrijfsvloot klaar voor Chinese merken?

Chinese automerken hebben potentieel om een significant marktaandeel te veroveren in België, maar volledige acceptatie onder Belgische consumenten en ondernemers moet nog worden bereikt. Hun groeiende populariteit zou kunnen versnellen naarmate ze blijven investeren in technologische innovatie, veiligheid en design – aspecten die hoog gewaardeerd worden door zakelijke gebruikers.

Voor ondernemers kan dit hét moment zijn om zich open te stellen voor deze nieuwe spelers op de markt. Door nu reeds kennis te maken met wat deze merken te bieden hebben, kunt u uw vloot diversifiëren en mogelijk profiteren van kostenbesparingen zonder in te leveren op kwaliteit of duurzaamheid.

Interesse in Chinese modellen voor jouw bedrijfsvloot?

Het verkennen van deze opties kan leiden tot innovatieve mobiliteitsoplossingen die perfect aansluiten bij uw organisatiebehoeften. Het is belangrijk voor bedrijven om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de totale eigendomskosten (Total Cost of Ownership, TCO) van voertuigen. Chinese automerken bieden vaak voordelige financieringsopties en lagere operationele kosten, met name voor hun elektrische modellen. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren op lange termijn, vooral gezien de stijgende brandstofprijzen en onderhoudskosten van traditionele verbrandingsmotoren. Bovendien kunnen subsidies en fiscale voordelen voor elektrische bedrijfsvoertuigen in België de overstap naar Chinese merken nog aantrekkelijker maken. Door deze financiële aspecten zorgvuldig af te wegen, kunnen ondernemers een weloverwogen beslissing nemen die niet alleen economisch voordelig is, maar ook bijdraagt aan duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Boost Your Business met LeaseBroker

Uw merkonafhankelijke bemiddelaar met expertise in flexibele financieringen.

Ben je op zoek naar een leasevoertuig voor je bedrijf? Hier zijn 7 redenen om voor LeaseBroker te kiezen:

1. Expertise

LeaseBroker heeft jarenlange ervaring in de lease-industrie, waardoor we experts zijn in het vinden van de beste deals en oplossingen voor onze klanten. We begrijpen de complexiteit van wagenparkbeheer en kunnen gepersonaliseerd advies bieden dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

2. Breed scala aan opties

Met LeaseBroker heb je toegang tot een breed scala aan voertuigen van verschillende merken en modellen. Of je nu op zoek bent naar elektrische auto’s, bestelwagens of luxevoertuigen, wij kunnen je helpen om de perfecte match te vinden voor jouw bedrijf.

3. Kostenbesparing

Onze sterke relaties met dealers en fabrikanten stellen ons in staat om concurrerende leasetarieven namens jou te onderhandelen. Door samen te werken met LeaseBroker kun je geld besparen op initiële kosten en genieten van lagere maandelijkse betalingen in vergelijking met het kopen van voertuigen.

4. Flexibiliteit

Leasen biedt flexibiliteit die kopen niet biedt. Je hebt de mogelijkheid om voertuigen te upgraden of te veranderen naarmate de behoeften van jouw bedrijf evolueren, zonder je zorgen te hoeven maken over afschrijving of het verkopen van oude activa. Dit stelt je in staat om up-to-date te blijven met de nieuwste technologie en een modern wagenpark te behouden.

5. Tijdbesparend proces

Wij regelen alle aspecten van het leaseproces, van het vinden van voertuigen tot het onderhandelen over contracten en het beheren van papierwerk. Dit bespaart kostbare tijd die je beter kunt besteden aan het runnen van jouw bedrijf.

6. Persoonlijke service

Bij LeaseBroker geloven we in het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten door gepersonaliseerde service te bieden bij elke stap. Ons team werkt nauw met je samen om jouw unieke vereisten te begrijpen en oplossingen te vinden die aansluiten bij jouw doelen.

7. Zorgeloos onderhoud

Met ons netwerk van vertrouwde serviceproviders zorgen we ervoor dat onderhoud en reparaties snel worden afgehandeld, zodat jouw bedrijfsvloot zonder problemen op de weg blijft.

Samenwerken met LeaseBroker betekent dat je een betrouwbare leasemaatschappij krijgt die er alles aan zal doen om aan jouw verwachtingen te voldoen, terwijl je tijd en geld bespaart. Contacteer ons vrijblijvend om jouw leasebehoeften te bespreken en laat ons je helpen bij het vinden van de perfecte leasewagens voor jouw bedrijfsvloot.

LeaseBroker helpt uw bedrijfsvloot groeien
LeaseBroker helpt uw bedrijfsvloot groeien