Veranderingen bij de Vlaamse autokeuring: Wat voor uw (operationele) lease – renting?

Veranderingen bij de Vlaamse autokeuring: Wat voor uw (operationele) lease - renting? cover
Operationiële lease / renting / huur-koop / sale&lease-back

De autokeuring in België ondergaat enkele veranderingen. Vanaf 2025 zullen automobilisten die een rode kaart hebben gekregen hun auto niet meer terug hoeven te brengen naar het keuringscentrum na de herstelling. In plaats daarvan kan de garage die de herstelling uitvoert, ook een groene kaart afleveren. Daarnaast zullen keuringscentra bepaalde gebreken meteen ter plaatse kunnen herstellen tijdens het bezoek.

Hoe werkt de autokeuring vanaf 2025?

Een van de meest opvallende aanpassingen is de frequentie waarmee bepaalde voertuigen gekeurd moeten worden. Voertuigen ouder dan vier jaar met minder dan 160.000 km op de teller hoeven nu slechts om de twee jaar naar de keuring, in plaats van elk jaar. Dit besluit is genomen om de overbelasting bij keuringscentra te verminderen en het makkelijker te maken voor autobezitters om een afspraak vast te leggen

Natuurlijk rijst de vraag of dit systeem kan leiden tot fraude. Om misbruik te voorkomen, mogen herstellingen en herkeuringen niet door dezelfde persoon worden uitgevoerd. Bovendien moeten garages hun werk rapporteren in het Car-Pass-systeem, zodat herstellingen gegarandeerd kunnen worden.

Waarom deze veranderingen?

Deze maatregelen zijn bedoeld om de wachtrijen in de keuringscentra te verminderen en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Op deze manier kunnen garages direct kleine gebreken aanpakken, zoals defecte ruitenwissers, banden of lichten. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters zal dit systeem ervoor zorgen dat er jaarlijks ongeveer 300.000 voertuigen rechtstreeks door garages worden verwerkt.

Hoewel deze veranderingen veel voordelen bieden, blijft het nog steeds mogelijk om je auto te laten nakijken in een keuringscentrum als je dat liever hebt. Het is belangrijk op te merken dat deze nieuwe regels alleen gelden in Vlaanderen en nog niet in Wallonië zijn ingevoerd.


Op zoek naar een (operationele) lease – renting voor uw volgend bedrijfsvoertuig?

www.lease-broker.com
operational lease
123upla.com

123Upla.com streeft ernaar om de operationele leasingervaring te vereenvoudigen en te verbeteren. Met een focus op gemak, transparantie en kwaliteit van de dienstverlening, staat 123Upla.com klaar om een nieuwe standaard te zetten in de Belgische leasemarkt

Binnenkort meer nieuws over 123Upla.com!

#LeaseBroker #operationallease #123upla.com #autokeuring #herstelling #financiering