Wat is White Label Leasing?

Wat is White Label Leasing? cover

White label leasing is een vorm van leasing waarbij een derde partij, zoals LeaseBroker, optreedt als tussenpersoon tussen de leasemaatschappij en de klant. In plaats van de lease-overeenkomst direct met de leasemaatschappij af te sluiten, doet de klant dit via Lease Broker. Het resultaat is een op maat gemaakte leasingoplossing die wordt aangeboden onder de "white label" branding van Lease Broker, waardoor het lijkt alsof de lease rechtstreeks van hen afkomstig is.

Hoe werkt White Label Leasing?

In een white label leasingconstructie zijn er drie belangrijke partijen betrokken:

 1. De klant: Dit zijn de starters, zelfstandigen of KMO-bedrijfsleiders die behoefte hebben aan financiering voor bedrijfsmiddelen zoals voertuigen, machines of IT-apparatuur.
 2. Lease broker: Als tussenpersoon analyseert Lease Broker de specifieke behoeften van de klant en zoekt de beste leasingoplossingen op de markt. Zij onderhandelen met verschillende leasemaatschappijen om de meest gunstige voorwaarden te verkrijgen.
 3. Leasemaatschappij: Dit zijn de financiële instellingen die de leasefaciliteiten verstrekken. Zij blijven achter de schermen, terwijl Lease Broker het klantcontact en de branding verzorgt.

Voorbeelden van White Label Leasing in de praktijk

Stel dat een startend bedrijf een wagenpark wil opzetten maar niet de middelen heeft om de voertuigen direct aan te schaffen. In plaats van te investeren in eigen auto's, kunnen ze via Lease Broker een white label leasingcontract aangaan. Lease Broker zorgt voor een aantrekkelijk lease-aanbod dat perfect aansluit bij de behoeften van het bedrijf. Het startende bedrijf profiteert van de flexibiliteit en fiscale voordelen zonder grote upfront investeringen.

Een ander voorbeeld is een zelfstandige die zijn IT-infrastructuur wil upgraden. Door gebruik te maken van white label leasing, kan hij de nieuwste technologieën gebruiken zonder de volledige aanschafkosten in één keer te hoeven betalen. Dit zorgt voor een betere cashflow en de mogelijkheid om de apparatuur na de leaseperiode te vernieuwen.

White label leasing biedt een unieke kans voor bedrijven om te profiteren van op maat gemaakte leasingoplossingen met de ondersteuning van een ervaren partner zoals Lease Broker. Door gebruik te maken van deze constructie, kunnen starters, zelfstandigen en KMO-bedrijfsleiders hun bedrijfsmiddelen efficiënter beheren en hun financiële positie versterken.

Voordelen van White Label Leasing

White label leasing biedt tal van voordelen voor starters, zelfstandigen en KMO-bedrijfsleiders. Deze voordelen maken het een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibele en kosteneffectieve financieringsoplossingen.

Financiële voordelen

 1. Lagere kosten:
  • White label leasing helpt bedrijven om grote investeringen te vermijden. In plaats van een groot kapitaalbedrag upfront te betalen, kunnen bedrijven hun kosten spreiden over de leaseperiode. Dit zorgt voor een betere cashflow en minder financiële druk op korte termijn.
 2. Fiscale voordelen:
  • De leasebetalingen zijn vaak aftrekbaar als bedrijfskosten, wat leidt tot fiscale voordelen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op de belastingaangifte, waardoor het netto kostenplaatje nog aantrekkelijker wordt.

Flexibiliteit

 1. Maatwerkoplossingen:
  • White label leasing biedt maatwerkoplossingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de klant. Of het nu gaat om voertuigen, machines of IT-apparatuur, Lease Broker zorgt ervoor dat de leasevoorwaarden perfect passen bij de bedrijfsdoelstellingen en financiële situatie van de klant.
 2. Flexibele leasevoorwaarden:
  • De leasevoorwaarden kunnen worden aangepast aan de veranderende behoeften van het bedrijf. Dit betekent dat bedrijven kunnen profiteren van flexibele looptijden, betalingen en voorwaarden die meebewegen met hun groei en ontwikkeling.

Risico's minimaliseren

 1. Geen groot kapitaal nodig:
  • Door gebruik te maken van leasing, hoeven bedrijven geen groot kapitaalbedrag te investeren in bedrijfsmiddelen. Dit vermindert het risico van kapitaalinvesteringen en maakt het gemakkelijker om nieuwe middelen aan te schaffen zonder de financiële stabiliteit van het bedrijf in gevaar te brengen.
 2. Bescherming tegen waardevermindering:
  • Bedrijfsmiddelen zoals voertuigen en IT-apparatuur verliezen vaak snel hun waarde. Met white label leasing hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken over de afschrijving van hun activa, aangezien de leasemaatschappij eigenaar blijft van de middelen.

Voorbeelden van specifieke voordelen

Starters kunnen snel toegang krijgen tot de nodige bedrijfsmiddelen zonder de grote initiële kosten, wat hen helpt om hun bedrijf snel op te starten en te laten groeien.

Zelfstandigen kunnen profiteren van de flexibiliteit en lagere kosten, waardoor zij hun financiële middelen efficiënter kunnen beheren en zich kunnen concentreren op het uitbreiden van hun diensten.

KMO’s kunnen hun bedrijfsmiddelen optimaliseren en hun operationele kosten verlagen, waardoor ze competitiever kunnen blijven in hun markt.

Conclusie

White label leasing biedt aanzienlijke voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor verschillende soorten bedrijven. Of het nu gaat om financiële besparingen, flexibiliteit of risicobeperking, deze leasingvorm helpt bedrijven om doelen efficiënter te bereiken. Lease Broker speelt hierbij een cruciale rol door op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van starters, zelfstandigen en KMO-bedrijfsleiders.

White label leasing biedt een krachtige en flexibele oplossing voor starters, zelfstandigen en KMO-bedrijfsleiders die op zoek zijn naar een kostenefficiënte manier om hun bedrijfsmiddelen te financieren. Door gebruik te maken van deze leasingvorm kunnen bedrijven profiteren van lagere kosten, fiscale voordelen en flexibele leasevoorwaarden, terwijl ze tegelijkertijd de risico’s van grote kapitaalinvesteringen en waardevermindering vermijden.

Dankzij onze expertise in maatwerkleasing kunnen wij de ideale financieringsoplossing bieden die perfect aansluit bij de unieke behoeften van elke klant. Of je nu een startend bedrijf hebt, als zelfstandige werkt, of een KMO leidt, Lease Broker staat klaar om je te helpen bij het vinden van de beste white label leasingoptie voor jouw specifieke situatie.

Door samen te werken met Lease Broker, kun je rekenen op professionele begeleiding en ondersteuning bij elke stap van het leasingproces. Dit zorgt ervoor dat je met vertrouwen en gemoedsrust kunt investeren in de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Neem vandaag nog contact op met Lease Broker voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe white label leasing jouw bedrijf kan helpen groeien. Bezoek onze website voor meer informatie en laat ons je begeleiden naar de ideale financieringsoplossing die aan al jouw zakelijke behoeften voldoet.